Kort (geografi) - Kovel rajon (Kovel’s’ka Mis’krada)

Kovel rajon (Kovel’s’ka Mis’krada)
Kovel rajon (Ковельский район, ) er en af 4 rajoner i Volyn oblast i Ukraine. Kovel rajon er beliggende nordvestligt-centralt i oblasten. Mod vest grænser rajonen op til voivodskabet Lublin i Polen, og mod nord grænser den op til Brest voblast i Hviderusland.

Ved Ukraines administrative reform fra juli 2020 blev Kovel rajon udvidet med andre nærtliggende rajoner, ligesom byen Kovel indgik i rajonen. Det samlede befolkningstal for Kovel rajon er dermed 271.000.

Størstedelen af Kovel rajon befinder sig inden for det vidtstrakte lavsletteområde Polesien (Полісся), der samlet har et areal på 130.000 kvadratkilometer. Navnet er dannet ud fra ord for enten "skov" eller "mose/sump" eller måske begge dele, og Polesien betegnes da også som et af de største moseområder i Europa. Inden for Polesien og i det nordvestlige hjørne af Kovel rajon finder man Shatskij nationalpark, der er et UNESCO-udpeget biosfærereservat, og nationalparken byder bl.a. på Ukraines dybeste sø, Svitjaz. Til venstre ses en ukrainsk postblok, med dyrearter forekommende i Shatskij nationalpark som motiver. I midten af miniarket er den sorte stork, som i midten af 1800-tallet ynglede fåtalligt i Danmark, men nu anses for forsvundet fra Danmark på grund af træfældning og afvanding af de store uforstyrrede løvskove. Blandt andre dyr på miniarket er den europæiske ål, strandtudsen og lækatte.

 
Kort (geografi) - Kovel rajon (Kovel’s’ka Mis’krada)
Land - Ukraine
Ukraines flag
Ukraine er et land i Østeuropa. Det grænser op til Rusland mod øst, Hviderusland (Belarus) mod nordvest, Polen, Ungarn og Slovakiet mod vest, Rumænien og Moldova mod sydvest, og Sortehavet og Det Azovske Hav mod henholdsvis syd og sydøst. Ukraine er i øjeblikket – ud over nedennævnte russiske invasion af de østlige republikker – involveret i en territorialstridighed med Rusland over Krimhalvøen, som Rusland besatte i 2014, men som Ukraine samt hovedparten af det International samfund anerkender som ukrainsk.

Ukraine er verdens 46. største land. Ukraine har et indbyggertal på 44,13 millioner. Det er dermed det 32. folkerigeste land i verden.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
UAH Ukrainske hryvnia (Ukrainian hryvnia) â‚´ 2
ISO Sprog
PL Polsk (Polish language)
RU Russisk (Russian language)
UK Ukrainsk (Ukrainian language)
HU Ungarsk (Hungarian language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Hviderusland 
  •  Moldova 
  •  Polen 
  •  Rumænien 
  •  Rusland 
  •  Slovakiet 
  •  Ungarn 
Subnational enhed
By, Landsby,...